god morgon

vaknade för ca en timme sen, jag gillar inte att sova såhär länge, de känns som om hela dagen har gått...
men de var skönt, har inte sovit ut på riktigt länge, men så är de om man ska till stallet! :)
idag är de ju nyår, fick nyss reda på att vi ska gå bort till andreas brorsa och fika vid två. hans son fyller år idag, vi var där och ficka förra året också. tänk att fylla år på nyår, vet inte om man ska se de bra eller dåligt..?
dehär med nyårslöfte går inte så bra, jag kommer inte på något bra. camilla kommenterade att hon bara ska äta godis på lördagar. och de kan vara bra, för jag skulle aldrig kunna klara mig utan godis helt. men jag är osäker på om jag änns skulle klara att bara äta på lördagar..
lovar att lägga in bilder på kläderna sen, synd bara att jag inte har en bättre kamera än mobilen. men får be mamma ta kort så får de duga (;
nu ska jag göra iordning mig, vi ska gå snart


nyårslöfte?

idag var jag och mamma först i skärholmen. de fanns inga fina klänningar att ha imorgon på nyår. så jag ska ha ett linne med en tröja och tights från gina tricot, de låter tråkigt men jag är nöjd. sen hittade jag även ett  par jeans där, igentligen gillar jag inte jeans som inte sitter tajt. komplecerat, men domhär var ganska balla. men ni kan få se bild på nyårsoutfit och jeansen imorgon. sen hittade jag ett par svarta boots och en svart väska från bianco.
sen åkte jag till stallet, conman skulle ut i hagen igen då. så jag fixade lite annat, sen efter en timme tog jag in honom igen. då borstade jag av lite snabbt. sen skulle jag hem. fick ett gulligt sms
hemma så duschade och packade jag, sen hämtade vi upp jerry och madde i rönninge. sen åkte vi mot söderhamn.
och nu är vi här, fast vi kom fram tidigare!
imorgon är de ju då nyår, och jag vill ha ett nyårslöfte. för de är kul att ha ett mål, sen om man klarar de är de ännu roligare. men jag vet bara inte vad jag ska ha för nyårslöfte. nån som har något förslag, eller vad har ni för löfte? de är ännu roligare om man har ett löfte med någon annan också.. (;

höh

tänkte bara skriva lite ointressanta grejer.
imorgon ska jag följa med mamma till jobbet vid sju(!) när hon slutat vid 11 ska vi åka till skärholmen och jag ska titta på nånting att ha på nyår, kanske är lite sent ut. men vi får se (; sen när vi är klara där kör hon mig till stallet, där fixar jag till conman snabbt sen kommer mamma och hämtar mig igen. då åker vi hem, jag måste duscha och packa. sen åker hela familjen upp till söderhamn och där firar vi nyår! på fredag tar jag bussen från söderhamn till centralen själv eftersom att dom andra stannar kvar längre. sen åker jag till stallet. är ensam hemma tills dom kommer hem på söndag(lördag) igen. nån som vill sova här?
haha, jag kommer kunna blogga i söderhamn. men ändå..

riktigt kallt idag

stallet idag också, kom dit vid 12 typ. conman var redan inne, så jag hängde lite med jossan och johanna och vi åt lunch.
efter det började jag borsta lite på conman, sen skulle berit gå en promenad med honom i skogen och hon undrade om jag ville följa med. i början stannade han hela tiden. och på slutet sprang han typ före oss, sen skulle han gå på mig i alla backar. men annars gick de bra, förutom att mina händer vart jättekalla även om jag hade vantar, sen när vi kom tillbaka fick jag jätteont i dem för att dom var så kalla, inte skönt!
sen borstade jag mera och fixade lite annat. sen åkte jag hem.
nu har jag inget att göra..

?

nån som tar bussen till stallet imorgon, när?


hööks

idag var jag först i stallet, berit hade precis ridit conman när jag kom, och dom invigde de nya schabraket :)
så jag borstade och fixade till den söta pollen, som var mys idag. sen kollade jag lite på kandarkursen.
vid tre åkte jag, vanessa och sofi efter en del problem (haha!) till hööks. hittade igentligen inget speciellt men jag köpte att par stövelstrumpor, ett par vanliga ridstrumpor och ett par ridhanskar. eftersom att jag hade presentkortet som jag fick också!
sen åt vi på donken, de va fräscht! sen gick vi in på ikea och väntade på bussen och besökte toan, bara så alla vet!
sen åkte vi hem, mamma hämtade mig i tumba för att de va kallt och jag orkade inte vänta på bussen.

tredje gången

nu är jag hemma igen från farmor och farfar. jag var där från igår till idag.
igår åt jag julbord för tredje gången. sen har vi öppnat julklappar, fick inte så mycket eftersom att jag inte kommit på vad jag ska önskat mig. sen så har farmor opererats så dom har inte riktigt hunnit! men jag fick mera lila kuddar till min soffa, jättefina! sen fick jag presentkort på bikbok och ginatricot. och tomten kom faktiskt, jag börjar alltid garva lika mkt för att lina inte fattar nånting.
idag åkte jag med pappa, pin och lina för att kolla på tompas stuga, dom hade ingen värme så jag frös ihjäl. men sen åkte vi tillbaka till f&f och åt thaigryta till lunch.
sen åkte vi hem, jag sov hela vägen så de gick snabbt! pappa körde hem mig, så jag bytte om sen körde han mig till stallet.
inger skulle precis rida på conman när jag kom, så jag mockade och fixade. sen kollade jag när hon red lektion för berit. gick lite med honom efter, sen tog jag upp honom till stallet och borstade av honom lite snabbt och sen gav vi alla maten innan jag åkte hem.
nu ska jag duscha!

nu är jag trött

bara för att jag och jessica gick runt på båten hela tiden och inte satt stilla mycket känns de som att de är helt dött här hemma. nu känner jag iaf att jag är jäääättetrött! så jag ska duscha och sen sova.
imorgon ska jag åka till farmor och farfar och fira jul med dem, pappa, pin och lina. sen tror jag att jag kommer till stallet på lördag em, beroende på när vi kommer hem från f&f.

hemma från kryssningen

jadu, nu är jag hemma igen. jag vet inte vad jag ska skriva, de har hänt så otroligt mycket saker!
jag och jessica har blivit förföljda väldigt mycket, av typ små äckelkillar och äckliga turkar (inge illa menat). men de va så mycket kineser och turkar som var så äckliga, asså jag fattar inte vad dom tänker med, vi är faktiskt  bara 14 år.
aja, vi har också sett en naken man, haha. han kom typ ut från sin hytt helt naken och förvirrad. ingen trevlig syn! xp
sen lyckades jag och jessica ta oss in på en club med 18-års gräns, lätt som en plätt!
vi lärde också känna några nya människor. en kille bodde faktiskt i tumba, han var vääldigt full men rikitgt snäll och rolig, fast han var 18 år.
sen när vi skulle ta luft från clubseven, eftersom att de var helt omöjligt att andas bland all rök där inne så lärde vi känna (känna och känna, han var konstig) en kille från växsjö eller vad han nu sa. han visste nog själv inte var han bodde. han var så jävla full, så vi drev lite med honom. vi sa att vi också bodde där, han sa att han skulle skydda oss om de händer oss något för att han hade värsta gänget och kände värsta människorna, sen visade de sig att de va hans "fiender" och om dom skulle träffa varandra skulle han dö, och blabla. han hittade på så mycket så tillslut sa vi att vi skulle sova för att slippa honom. han skämdes rätt mycket dagen efter!
så fort man gick någonstans fick vi höra "tjejer, ni ska väl inte gå och sova ännu?". Vi gick typ och la oss vid 5, ändå var jag inte så trött imorse när vi skulle upp och äta frukost. men alla andra var typ helt döda idag! vi gick iaf av båten nångång efter fyra på em. jag köpte lite godis innan vi gick av också.
men de har varit jättekul, och nu efter kan man skratta åt alla äckliga människor, de är lite komiskt!
förresten, tack för alla godjul sms, men jag kunde inte svara för att mobilen vart cp på båten

julafton

hej alla söta, idag är de julafton! :D
de gick inte så bra för mig att packa igår, så jag måste packa fort idag, måste gå till jessica om 45 min.
jag kommer inte blogga något mer förns imorgon kväll eller nått!
hoppas ni får en riktigt bra julafton, god jul alla :)<3

packa idag

hej alla glada!
idag försovde jag mig så där mkt igen, jessica ringde och väkte mig när jag borde suttit på bussen. så jag kom till stallet senare, förresten när jag gick från bussen till stallet var de nån tant som var ute med ett barn (typ 15 år) men dedär barnet var tyå cpskadat eller nåt, hon kunde knappt lyfta benen, de var bara de jag såg bakifrån. sen när jag skulle gå om dom på vägen så frågade tanten om jag kunde hjälpa henne att få sin dotter att gå över diket. så hon bah du kan väll hålla henne i andra handen, de kändes lite dumt att bara gå därifrån. så jag tog tag in barnets arm, och de såg jag henne framifrån, usch säger jag bara. hon typ grät jättemkt, de rann jättmkt slem från hennes mun, och han hade jättemkt snor i näsan. haha, då hade jag bara lust att springa iväg. men jag kände mig tvungen att hjälpa till!
när jag kom till stallet skulle berit precis gå med conman, så jag borstade av honom. när dom gått hängde jag runt med jessica tills dom kom tillbaka, då borstade jag lite, sen gick jag och åt lunch och tittade jag lite på hoppspecialen.
sen borstade jag lite till på conman och sen öppnade jag min juklapp fick av inger och tobbe. de var en korg med grejer i, presentkort på hööks, godis, mascara, läppglans, badskum och en handduk med en söt rosa orm på. jättegulligt av dom :) dom fick även sin julklapp, glömde att ta kort schabraket, så ni får inte se hur de ser ut, eller inte nu iaf (; jag satte också upp bilden i conmans skåp! jag älskar conman <3
nu ska jag äta och duscha, sen är de bara packa som gäller. vill verkligen inte glömma nått imorgon.

ingen klänning

hej alla kottar
imorse åkte jag och jessica till stallet, eller jessica missa bussen så jag väntade på henne i tumba, hah. i stallet har jag bara tagit hand om underbara conman och fixat till honom. <3
sen vid tre kom mamma och hämtade mig och vi åkte till skärholmen, skulle hitta en klänning att ha på mig på julafton. men jag hittade inget, verkigen ingenting. blev helt galen! men jag får ha samma som i lördags..
men sen åkte vi till kungens kurva, där köpte jag iaf vanliga svarta pumps, en vit kofta och ett halsband med nån ängel på. så de ska jag också ha på julafton, med mina guldiga örhängen.
imorgon ska jag först vara i stallet och ta hand om conman, han och inger ska få sin julklapp, tkr ni jag ska slå in den eller ge den vanligt? sen kommer nog mamma och hämtar mig efter jobbet. sen hemma ska jag packa min väska och förbereda allt för julafton! de kommer bli så jävla kul med jessica :)

seize the day

igår firade jag julafton men mamma och släkten. de var kul, fick endel julklappar. jag fick grejer till rummet, tröja, strumpor, trosor, pengar och en massa smågrejer!
idag kom jag till stallet strax efter tolv. conman var redan inne. men jag var med jessica lite, sen gick jag upp och borstade lite innan jag bestämmde mig för att gå och titta på km. såg alla ponnyekipage. sen gick jag upp till conman igen, borstade mera. åkte hem med jessica vid fyra typ. imorgon ska jag först till stallet, sen när mamma slutar ska vi till skärholmen och jag ska se om jag hittar nånting att ha på onsdag!

sista ridningen, första julklappen

hej, nu har jag precis kommit hem från stallet.
red lektion på morgonen, jag hade nikita och vi hoppade. de var kul, men vart lite osäker när vi hoppade som högst.
Som avslutning delade vi in oss i två grupper och hoppa en kort bana på tre hinder som fort som möjligt och alla samtidigt. jag och nikita tog täten och körde på som fan, shit vad snabbt de gick! och mitt lag vann (; nikita var så duktig <3
efter lektionen gick jag, vanessa och emma till cafeterian, och kladdkakan kostade bara fem kr! Sen var jag lite med jessica tills berit kom och vi tog in hästarna, spolade av conman. sen fyllde jag påsarna och borstade tills mamma kom och hämtade mig.
nyss kom mormor och morfar och lämnade en julklapp eftersom att den är jobbig och släpa med sen ikväll. och jag öppnade den och det var en stor tygtavla som jag ville ha. de är en stad, med en bro och vatten. sen ser man allt ljus, jättehäftig tycker jag :)
nu ska jag äta ocu duscha.

ledsen hund

hej alla bananer
idag har jag varit i stallet, har fixat allt till conman. har har varit supermysig idag, men när jag skulle borsta de sista innan jag skulle hem så började perre hålla på med nån högtryckstvätt eller nått precis utanför conman fönster. så han håller på att skita på sig, haha stackarn vart jätterädd och sprang runt i sin box helt spänd. men sen efter en lång tid så slutade perre och conman lugnade ner sig. tur att mamma var lite sen så jag han borsta de sista och mocka också!
sen åkte jag och mamma runt lite överallt och köpte lite grejer. sen köpte vi en julklapp till crita, ett jättestort ben. fast hon såg när jag slog in den sen så hon vart en ledsen hund som inte fick julklappen nu.
men imorgon får hon den! för imorgon ska jag fira julafton med mamma, mormor, morfar och några mer i släkten.
men såklart ska jag rida först, sista ridningen, sista ridningen i gruppen, och sista ridningen för anna. tråkigt! jag har ridit för anna ända sen jag började rida. de är därför jag gillar henne så mkt, de är hon som fått mig att utvecklas från den lilla nybörjaren till den jag är idag, de är hon som fått mig att börja rida och gilla spirit och nikita. tack! :)
sen ska jag också ta hand om conman så mycket som jag hinner <3

JULLOV

äntligen har vi jullov! fyfan vad skönt :)
somsagt åkte jag tillbaka till skolan sen för att gå och se avslutningen. vissa var bra, andra mindre bra. älskar iaf när dom spelar trummor, så jävla ballt! sen fick vi våra betyg, vet inte vad jag ska säga. slösade typ bort halva terminen så de kunde sett bättre ut. men jag är nöjd eftersom att de blivit ganska stressigt. men nu är de över, i några veckor!
och nu ska jag göra som jessica gjorde i sin blogg, skriva vad jag ska göra på lovet!

+ fira julafton tre ggr, med mamma och släkten på den sidan,
med jessica och hennes släkt på kryssining, men pappa och släkten på den sidan.
+ såklart vara i stallet, massa tid med conman. <3
+ vara med vänner, nån som vill göra ngt?
+ vanessa och jag skulle träffa moa och viktoria igen?
+ åka och hälsa på leia. <3
+ nyår, kanske tjejmiddag med några från skolan.


nån jättegammal bild,
saknar håret..

ons-tors

hej alla.
jag hann aldrig skriva nått igår, men kan berätta lite nu.
i skolan såg vi bara på film, den var riktigtriktigt tråkig. och jag dog för att man satt som en tant i domdär stolarna.
när vi slutat åkte jag hem till jessica, där åt vi lite och de.
sen tog vi bussen till hallunda, där mötte vi upp amanda, sen sofi. även ruby och alison var där och några till. vi gick till sofi's skola där vi mötte massa andra människor. sen satte vi oss på värsta bussen. asfin, och vi åkte till nacka.
vi fick direkt komma in i ett rum där vi fick vänta på att dom skulle släppa in oss i studion. de såg ut som om de skulle vara nått barnprogram inne i studion. vi fick inte så bra platser, så jag satt på en två cm tjock planka. snacka om att jag fick ont i rumpan. programet som spelades in var erik och mackan herren på täppan, dom tävlar typ om pengar. själva utmaningarna var väl inte så "hemska". men de var ändå kul, vi skulle hålla på en kille som hette patrik. de gick väl bäst för honom i början, men han hade bäst hejarklack iaf! de slutade typ halv tio efter många omtagningar. när alla andra åkt var de bara dom " från patrik" som var kvar, för de hade blivit något fel när dom bokade bussen. alla frös jättemycket, men sen öppnade dom som jobbade där så vi fick komma in en stund, dom bjöd på frukt och allt. efter att vi väntat på bussen i säkert mer än en timme kom den. jag var jättetrött, men jessicas snälla mamma kom och hämtade oss i hallunda. jag gick och la mig typ halv ett så jag sov bara i fem tim inatt. men de var kul att träffa alla sofi's härliga vänner.
men ändå kom jag upp imorse, åkte till skolan, de har varit helt onödigt, vi skulle städa. men jag jessica och olivia bråkade med några i klassen, som vi även gjorde igår. så vi fick sitta i samtal med kuratorn. haha, hatar alla i klassen, och dom hatar oss!
sen ska jag tillbaka till skolan, för vi har avslutning idag. så niorna ska ha uppvisning och vi får våra betyg..
nu vart de riktigt långt inlägg (;

specialavslutning

skolan idag var helt onödig, först hade vi en tävling som man skulle vinna en björn(gosedjur), dom har inte räknat poängen ännu men jag tror att våran klass vann, igen. för vi har nämligen vunnit björnen förut.
efter lunch satt vi och diskutera skumma grejer i klassen i typ två tim, också helt onödigt.
sen åkte jag och jessica till stallet, berit skulle precis rida, så jag tittade lite sen tog jag upp honom när hon ridit klart. sen gick jag och lekte med jessica och alla andra. tills jag gick och borstade på conman. han fick damp och sparkade mig på benet, läskig häst ibland. men de gick bra, sen var han snäll igen. <3
gav maten till honom sen gick jag ner och gjorde iordning banjo. fick han på specialen idag.
de gick mkt bättre en tidigare, de börjar gå framåt. men jag lyckas aldrig få de riktigt bra..
mot slutet fick vi hoppa lite, shit asså. vi flög över som gudar, haha nä inte direkt. men jag är jättestolt över att jag hoppade. så de var roligt, men läskigt även om de inte var speciellt högt. så nu var de sista specialen för terminen, roligare avslutning än sist iaf :)
imorgon är de skola, vi ska se på film. sen är de inspelning för erik och mackans nya program som sofi bjudit oss till. så ska dit med jess&olls :)<3

studiedag

idag mötte jag frejd i tumba sedan gick vi till skolan, skulle fixa en grej med matten men de gick inte så bra..
sen åkte jag till stallet, när jag kom till ridskolehagen såg jag att nova stog på fel sida om staketet, så jag gick in i stallet och berättade de för bettan sen gick jag tillbaka och hämtade henne så hon fick följa med in.
sen kom sanna så hon fick hjälpa mig att göra en granriskrans till conman, den vart typ lite konstig men jag hade inget att pynta den med heller..
sen tog jag in conman, borstade på honom tills berit skulle rida. då tittade jag lite sen fick jag skritta av honom.
efter emfodringen borstade jag lite till sen åkte jag hem.
nu ska jag duscha, sen ska jag kolla på boston tea party!

luciashow

tjoho!
idag kom jag hem från farmor och farfar, kul att träffa dem igen för de var riktigt länge sedan.
pappa körde mig direkt till stallet. hjälpte till på luciashowen. fick vara "extraledare" ifall grå skulle bli jobbig. men han var lugn. sen gick jag runt med spirit länge tills sofi skulle rida. sen kollade jag lite på dem sista nummerna!
efter luciashowen tog jag hand om conman, borstade och fixade. <3
sen skulle jag hem, gosade med donpedro medans jag väntade på mamma.
imorgon är jag ledig, och de hade jag helt glömt bort. om inte frejd hae ringt mig hade jag gått till skolan imorgon.
eller asså jag ska ändå ditt och fixa matten, men inte lika tidigt så lite sovmorgon får jag. sen åker jag till stallet!


sista praodag

ett kort inlägg.
igår var de sista praodagen, fan vad jag kommer sakna de..
sen berättade linda e att vi skulle få vara med i annicas hästgrupp och rida. dom hade hoppning och jag fick kask. gillar verkligen inte den hästen och sen hatar jag att hoppa. så tillsammans vart de pannkaka, alltså gick de jättedåligt!
sent på kvällen tog jag mig ork och borstade på bästa conman, sen kom dom och skulle fodra och låsa.
idag/nu ska jag åka till farmor och farfar i katrineholm med pappa, pin och lina. skulle hinna rida imorse med lovade jessica att rida ist för mig.
men jag kommer till stallet imorgon på em nån gång :)
förresten var de idolfinal igår, tycker att båda var lika duktiga, men kul att kevin vann!


praodag 4

idag på praon fick jag följa med linda e och don pedro till clinicen. jättefint ställe, och dp va snäll. dom skulle bara sko en hov. så nu är han frisk och får gå ut i hagen och kan börja sättas igång igen. kul att åka dit faktiskt, även om de tog lång tid dit, så berättade linda en maaassa grejer! linda berättade också att personalen hade pratat om vem som ska få börja i p5:an eftersom att de blir en plats ledig. sen när vi kom tillbaka så sa anna att jag fick den platsen, så jag börjar där nästa termin. fast faktsikt så vet jag inte om jag verkligen vill de, menmen.
iaf när vi kom tillbaka lastade vi ut dp och jag fixade lite med honom, sen var de inte mkt och göra innan de va lunch.
på lunchen hade jag och jessica väldigt roligt, haha (a) efter lunchen spolade vi alla hästar och fodrade innan vi slutade.
sen gjorde jag inte så mycket, borstade lite på conman <3 kollade på jessicas och p5an lektion.
nu är jag hemma, ska duscha och sen sova.
imorgon är sista dagen på prao, ärligt riktigt tråkigt. skulle kunna praoa i fler veckor till. de är så skönt att bara vara i stallet.. :/
don pedro

praodag tre

imorse när jag kom till min busshållsplats kom jag på att jag glömt ridkläderna hemma, så jag sprang hem och tillbaka till bussen på ca två min, och i vanliga fall tar de typ fem minuter att gå dit. jag har nog aldrig sprungit så snabbt men jag hann iaf med bussen.
vi kom till stallet vi åtta, de va ganska lungt på morgonen igen eftersom att gymnasiet var där. men vi fixade allt de vi skulle. innan lunch fick vi rida, först red jag banjo för att han var så dum mot dom små barnen på lektionerna, han var duktig. sen bytte jag och annica så jag red sheila. hon var konstig, ena stunden jättefin andra stunden helt borta. inte riktigt min typ av häst. men de var kul iaf! sen åt vi lunch, efter de spolade och borstade vi alla hästar.
när vi slutat så tog jag hand om conman och fixade allt till honom. <3
nu ska jag äta!


prao dag ett-två

hej alla vänner!
igår var de första dagen på praoen i stallet. jag och jessica gjorde allt da vanliga, fodra, släppa in och ut hästar hagen, sopa, spola alla hästar. och jag ni vet, de kanske inte låter så kul. men jag tycker de är kul, de är inte lätt direkt. utan jag och jessica kämpar på samtidigt som vi underhåller varandra så de blir extra roligt!
idag har jag såklart också jobbat, de var lugnt på morgonen för att gymnasiet var där. under lunchen fick jag rida conman, berit frågade mig igår om jag ville rida honom idag. så hon hade lektion för mig, red i ca en halvtimme. första gången jag gallopera på honom också, de va inte lätt direkt. jag är inte lika stark i mina ben som dom är så han conman fattade först inte vad jag ville. men sen gick de jättebra!
eftersom att jag inte rider han så ofta så va de kul :) jag ser att alla andra rider sina sköthästar ofta, men jag bryr mig inte. de är inte de jag vill, utan jag vill bara ta hand om conman, men självklart är de ju kul när man väl får rida.
sen när jag ridit klart gick jag upp igen, och jag och jessica spolade alla hästar. vissa hästar är riktigt jobbiga ibland!
sen ville bettan ha hjälp för att hon skulle träna baron lite inför luciashowen, hon skulle ha honom lös först så vi höll upp ett snöre för att han inte skulle springa i hela ridhuset. men han totalt sket i snöret och gallopera rakt in i de flera gånger. tillslut gav vi upp så hon satte fast honom och tränade lite konster, söt han är :)
sen fodrade vi och fixade de sista innan vi slutade. då borstade jag lite på conman sen åkte vi hem.
imorgon är en ny dag, ska försöka lägga mig tidigt, är dötrött!


.

hej världen.
somsagt var jag på bio med lina idag, vi kollade på madagaskar. rätt rolig film, nån som har sett den?
när jag kom hem åkte jag nästan direkt, åkte till ikea med mamma.
jag köpte (mamma betala) bara tre förvaringslådor/korgar som jag ska ha i bokhyllan.
imorgon praoar ju jag och jessica i stallet, bussen går kvart över sju. för vi börjar åtta, så de gäller att vara morgonpigg!


7 dec

god morgon. måste bara berätta att jag inte hostade nånting inatt!
jag har precis vaknat, så jag ska äta frukost och sen göra iordning mig.
sen kommer pappa och hämtar mig och sen åker vi och kollar på bio med lina :)
skriver mer när jag kommer hem

<3

(sofi's bild)

jag är öööööverlycklig, och jag skojar inte. på jullovet ska jag åka och hälsa på leia. aaaahh , fina ponny! <3

conm. make my day!

imorse skulle jag få skjuts av vanessa från tumba till stallet, men tror ni inte att jag försöver mig då? så när jag igentligen skulle vara i tumba, låg jag och sov. men vanessa och hennes supersnälla låtsaspappa kom och hämtade mig hemma. så jag inte missade ridninge, tusentack!
red nikita och vi hade dressyr, och vi gjorde precis samma övning som förra gången. de känns helt omöjligt att göra den med henne, de blir så konstigt alltihopa, så de gick verkligen inte bra, gav upp på innan slutet och skrittade, sen när alla ridit klart övningen och travade så fortsatte jag rida igen, då var hon fin och duktigt. men nånting var fel med henne idag..
efter ridningen fick jag pengar av jossan så jag kunde äta mat, eftersom att jag glömde de imorse. tack jossan, du ska få tillbaka dem!
sen tog jag in conman från hagen, som faktiskt inte stog i "sin vanliga" hage. borde vara roligar för honom med nytt. spolade av benen och borstade lite efter en stund.
sen skulle v rida z, så jag kollade/hjälpte och följde med henne till vallen. men den historian får ni läsa i hennes blogg.
när vi kom tillbaka borstade jag mer på conman, sen kom berit och vi gick ner och satte bandage på hans kronrand som han gjort sig illa på igen.
sen kom pappa och hämtade mig, nu ska jag äta.

idol ikväll

somsagt var jag i skolan idag fast vi var lediga. men jag var tvugen att redovisa två steg i eng. och de gick bra, riktigt bra!
ikväll är de idol, ser fram imot de jätte mycket. blir så glad av kevin och alicie, hoppas dom två går vidare. inte för att de är ngt fel på robin heller.
imorgon kommer nazisttåget gå här i salem, som de gör varje år. de är rikitgt läskigt, jag har hört att de kommer vara värre än förut. men de vet man ju aldrig.
kolla på hela, tycker så synd om hästarna. från 2006

sovmorgon

godmorgon.
nu har jag fixat mig och ätit frukost, ska plugga lite innan jag går till bussen.
i tumba möter jag frejd sen går vi till skolan och fixar allt de sista.
skönt med sovmorgon!

jacka

idag på morgonen i skolan skulle jag jobba kurs, men var inte på så bra humör så jag fick inte så mycket gjort. efter lunch redovisade jag och amilia svenska. och de gick bra och olivia(lärare) tyckte att allt såg bra ut. sen tog jag ett nytt tag i kursen, och de gick mycket bättre och jag gjorde klart hela boken som man skulle göra. på återsamlingen renskrev jag den, sen stannade jag kvar en stund för att göra matteprov, och jag tror de gick bra. idag var de sista dagen att plugga för imorgon början dom sätta våra betyg. vi är igentligen lediga imorgon, men måste till skolan och redovisa två steg i eng för att få nått betyg. nästa vecka har vi ju prao :)
efter skolan åkte jag till stallet borstade på conman och fixade allt. sen kom mamma och hämtade mig.
vi åkte förbi "nära dig salem" och hämtade min jacka som har kommit.
den var inte riktigt som jag tänkt mig, men den är varm och skön. jag kan inte bestämma om jag gillar den eller inte, så upp till er. är den fin?


dålig bild, mkt fint med ridkläder också..

misslyckad dag

inatt kunde jag nästa inte sova nånting, som de har varit hela veckan pga att jag hostar.
så jag försovde mig och kom lite sent till matten, och då fattade jag inte vad vi skulle göra. sen skulle jag försöka fixa mina två rester, men på ena fattade jag ingenting. och aron har förklarat flera gånger tidigare, jag min hjärna vägrar fatta.
sen efter lunch skulle jag gå på kurs och börja med uppdraget (som ska in imorgon), men jag kan inte skriva om nånting jag inte kan. sen var de seminarie igen, har ingen aning om hur de gick.
förlåt för ett jobbigt inlägg, behöve bara skriva av mig lite. hoppas ni har haft de bättre!

två år (igår)

men jag älskar dej mest iaf, världens finaste häst. jag är glad att jag har dej <3


lyckad dag

idag när vi kom till skolan fick vi en frukostpåse med juice, macka, mandarin och yougurt. de tyckte jag var gulligt :)
under dagen har jag fått rätt mycket gjort. har varit på seminare och  redovisat matte, de gick bra. sen varit på labb, som var tråkigt.
sen åkte jag till stallet i regnet. tog hand om conman och fixade allt till honom <3
sen var de special, fick nikita. de gick myyycket bättre än i lördags, så de var kul. hon var inte så stressad som i lördags, på slutet gick de bra och fick fina ökningar :)
sen måste jag berätta något pinsamt, riktigt pinsamt. men jag hade helt glömt bort att de igår var första december. och de betyder två år med bästa conman. ooops!

ost

globen igår var riktigt roligt, jag och jessica skrek hela tiden (; vi träffade jejja, angelica och monaya. så vi satt med dem en stund men sen var vi utslängda för att vi satt i trappan. så vi satte oss på våran plats igen. tjejen brevid mig var riktigt konstig, hon komenterade varje lilla grej. lixom, om hon nu är så duktig varför sitter hon då på läktaren. sen så hade hon matsäck med sig, så hon tog upp sina grejer och gjorde iordning en macka, hon hade en hel ostförpackning med sig.
jag köpte en julklapp till conman också, de var jättesvårt att hitta nått fint, men sen köpte jag ett dyrt schabrak. men conman är bäst så!
idag orkade jag inte gå upp i tid, så jag kom lite sent till skolan.
jag har haft samtal med maria, ganska onödigt faktiskt. sen på em jobbade jag med kurs, och fick rätt mycket gjort.
nu ska jag äta, sen måste jag verkligen plugga!

RSS 2.0