sista augusti

Även idag red jag dressyr på volten. Har tränat mycket galoppfattningar från skritt, så duktig polle. Nu börjar galoppen sitta riktigt bra, så nu måste vi träna på traven efter galoppen då den blir lite hetsig. Skrittade av i skogen efter.
Vill jättegärna försöka tävla honom, mitt mål är att försöka vara med på träningstävlingen på Brs. Har endel saker som måste bli bättre innan det, sen vet jag ju inte hur Arnie kommer reagera på en ny plats då det tog några dagar innan spöket på Tysslinge försvann. Skulle vara bra att åka och träna på Brs innan, ska fundera på det..


Helgen

I helgen har jag bott hos min mormor och morfar eftersom att jag skulle ha varit ensam hemma annars och dom bor ju bara tre stationer från stallet.
I fredags red jag Arnie på volten, bästa gången hittils så det var jättekul. Övade mycket avsaktningar och igångsättningar. Lyckades även få till bra galoppfattningar. Tummen upp!

Igår åkte jag först till BRS för att ta hand om Conman och vara lite med underbara Linn. Sen åkte jag till stallet och red Arnie på volten. Tränade på att han skulle ligga kvar rund i halter från skritt och trav men han började ist rygga och trampa runt, annars kändes han bra.

Idag hämtade Vanessa mig med moppen och så åkte vi till stallet, visade henne lite saker och så. Hon fick rida på Arnie idag. Första gången jag såg nån annan rida honom och första gången Vanessa red honom så det var kul att se. Tycker Vanessa gjorde det bra eftersom att det var första gången också. Jag hoppade upp lite snabbt för att rida känna på honom, fick till en bra halt! Sen fick V rida igen och då vart skritten och traven bättre, galoppen har jag tom haft svårt med så det är inte så konstigt.


26-27 aug

Igår red jag ut i skogen med fyra andra tjejer som skulle visa mig en ridväg. Efter nån timme visade det sig att det var en långritt jag följde med på.. Tre timmar red vi(!) Arnie orkade men de gjorde inte mina ben som var helt döda. Dessutom var vi inte riktigt lika snabba som dom andra så det gällde att gasa hela tiden. Tur nog skrittade vi mest eftersom att det var så mycket läskiga saker som t.ex hundar och cyklar. Smarta Arnie blir rädd för en cykel och kastar sig framför cykeln så den är vääääldigt nära på att köra på Arnie, smaaaart. Vi kom iaf tillbaka till stallet oskadda(?), ingen ridväg jag lär rida för "en sväng i skogen".
På kvällen åkte jag och mamma till Heron får att gå på Beckpremiären, jättebra film. Har nån slags förkärlek till Beckfilmer och Persbrant, love it!

Idag var jag först i stallet i Tysslinge. Arnie fick vila efter långritten så jag gick 45 min i skogen med honom på andra sidan av vägen. Där snackar vi sån skog jag letade efter så nu har jag lärt mig lite bra vägar, ensam. Han fick trava korta bitar där underlaget var ok. Det var bara jag som var svettig när vi kom tillbaka till stallet, konstig eller.
Sen körde mami mig till Brs. Red lektion och vi hade terräng. Jag skulle vara smart och ta ett säkert kort så jag vågade hoppa lite så jag tog Ivan. Inte för pigg men hoppar, trodde jag. Han var helt galen! Det blev endel bockningar och glädjesprutt. Trodde jag skulle sitta på backen ett antal gånger. Var påväg att hoppa några gånger men det gick så jävla fort att jag svängde förbi i sista sekunden. haha.
Sen borstade jag och fixade lite till finaste Conman innan jag åkte hem. Saknar faktiskt Brs nu när jag inte är där lika mycket. Men har ju lilla ponny nu :)

25 aug

Först skolan sen granngården. Köpte lite småsaker och jag hittade även en billig grimma i färgen som Arnie passar bäst i, nämligen ljusblå!
Sen åkte jag till stallet. Red på volten även idag, jag hittar ju inte ute i skogen. Idag var vi ensamna och det gick hyffsat. Red med både sporrar och spö, trodde aldrig jag skulle behöva göra det på en så pass pigg ponny. Men efter att han hade bråkat lite så började han fatta galopp ist för att springa in i galoppen. Jag vet att han kan då vi tränade endel på galoppfattningar på Bygget, både från skritt och trav. Så Arnie har bara varit lat och märkt att de är lättare om man springer in i galoppen, inget mer sånt nu! (;
Sen har jag bara fixat det vanliga innan han fick gå ut i hagen igen. Det har kommit en ny häst till stallet som går med Arnie och dom i hagen. Dom två har blivit bestfriends, den nya kom travades till Arnie när jag släppte ut honom. Jättegulligt!
godnatt

24 aug

Första skoldagen idag. Inte kul på nått sett, hata. Hade nått prov i eng, det var som ett test nationelltprov. Det gick pissdåligt. Jag kommer dö när det väl gäller sen, ärligt talat tror jag att det kommer skita sig totalt.
Åkte iaf till stallet efter, skolan fick mig på dåligt humör och det gick ut över stackars Arnie. Är så himla glad över hur bra han har skött sig.
Arnie hade rullat sig riktigt ordentligt så han fick bada! Sen kom mamma och grannen med en massa saker som var Arnies, hoppas jag får mitt skåp snart.
När han hade torkat red jag en stund på volten. Först var vi ensamna och då var det spöken överallt, men sen kom det två andra hästar och allt gick bättre. När vi är ensamna blir han okontaktbar men så fort nån annan är häst är där blir det en helt annan ponny. Dressyrbanan..? Nu måste jag börja lägga in mer galopparbete då det är de största minuset just nu. Min lilla granne skrittade av honom, snäll ponny.
Efter borstade vi honom, fettade hovarna och använde pälsglansen så svansen gick att borsta ur för första gången.
Sen fick han äta lite innan han gick ut i hagen igen.
Nu ska jag äta tårta från igår innan jag somnar..


23 aug

Idag är det min födelsedag :D
Kom nyss hem från stallet. Mamma var med även idag, snart är hon en riktig hästskötare (; Min proffsiga lagning av greenguarden höll men däremot har han fått rätt stora skav av den, alltid är det något. Men duktig som man är har jag även fixat dethär problemet också!
Idag var Arnie riktigt rolig att rida. Red på volten och det var två andra hästar där samtidigt så det var nog därför han kändes sig lugnare. Traven fick vi verkligen till idag, galoppen var bättre än igår men behöver ändå slipas lite mer på!
Jättekul att det går framåt mer och mer för varje dag. :)
Efter stallet åkte jag och mamma och handlade lite bra att ha grejer. Köpte en vojlock, resårgjord, svettskrapa, fleecetäcke, sax, reflexväst, bomull, hovolja och pälsglans. Kanske inte bästa kvaliten på allt men det var väldigt billigt!
Nu måste jag duscha och fixa mig innan släkten kommer..
Ska se på Winnerbäck 6 nov med Vanessa och kanske Jessica, inte bästa platserna men vad gör man inte får att få se honom live! ;D


22 aug

Åkte till stallet vid elva och idag var faktiskt mamma med en stund. Hon fick leda in honom från hagen, kratsa hovarna och borsta manen även fast jag vet att hon är livrädd. Det var så himla skönt hur snäll Arnie har varit idag.
Red en stund på volten och det kändes verkligen mkt bättre idag. Han var mer koncentrerad och traven blev riktigt bra. Galoppen däremot måste vi jobba på! Jag tror han blir trött eftersom att han inte är van att vara ute så mycket som han är nu och det är nog därför han inte orkar hålla igång. Men jag är nöjd. Provade även att rida med sporrar. Inte för att han skulle springa mer utan för att få honom mer inramad för skänklarna och det fungerade bra.
Sen när jag stog och borstade kom pappa, Lina och Pin och tittade lite. Dem körde hem mig sen.
Förresten #1, när jag tog in Arnie imorse såg jag att han hade tagit sönder sin greenguard. Läste lite om fång på internet och han har inte visat några tecken på det ännu så jag tror det är lugn. Jag vet ju inte om han nyligen hade tagit sönder den heller.. Försökte laga den så jag hoppas att det håller.
Förresten #2, glömde berätta att det är bekräftat att han är 133 cm. Alltså c-ponny och alltså får jag tävla honom! Men vi får se hur det blir med det. Har endel saker som måste bli bättre innan jag går in på en dressyrbana med honom, fast jag har ju bara haft honom i två dagar så..


21 aug

Idag tog jag bussen till stallet för första gången och självklart lyckades jag gå av vid fel station. Eftersom att stallet ligger i Tysslinge förväntade jag mig att busshållsplatsen också skulle heta så, men man lär sig av sina misstag! ;)
Tog in Arnie direkt så han fick äta lite hö och havre. Sen borstade jag länge innan jag gjorde iordning honom för att rida. Jag märkte redan när jag borstade att han var lite övertaggad så jag bestämmde mig för att rida på utevolten ist för ut i skogen. Och ja, det gick väl fort, han vara sprang.. Han koncentrerade sig bara på allt runt omkring men jag lär väl räkna med att det ser ut så ett bra tag framåt innan han börjar känna till stället lite bättre. Tänkte då att jag skulle rida ut så han fick springa av sig lite men jag hittade inte skogen, haha. Så det blev bara skritt eftersom att det var asfalt.
Efter fick han komma in och äta lite till innan jag släppte ut honom i hagen och åkte hem igen.
på söndag fyller jag år ;D


20 aug - hästigt

Imorse gick jag upp tjugo över sex (!!!!!?!). Och ja, jag var helt död.
Åkte då till Tysslinge och fixade lite innan Eva kom och så släppte vi Arnie tsm med valackflocken. Det gick jättebra! Dem andra hästarna var nyfikna och där sprang dem lite innan man märkte vilka Arnie kom bäst överrens med och det visade sig vara dem två hästarna som är högts i rang i flocken. Själv är han också väldigt tuff och säger direkt ifrån om nån är för närgående men det är bra att han försvarar sig själv. I flocken är det tolv andra hästar, två av dem är ettåriga hingstar. Men det är helt otroligt hur lugna och snälla dem är!
När det var lugnt i den enormt stora hagen åkte jag hem till mormor och morfar för att äta lite, skönt att dom bara bor två stationer från stallet. Iaf, råkade även somna ett par timmar. Men gud så skönt det var.
Sen kom mamma och hämtade mig och vi åkte tillbaka till stallet och där satte vi på Arnie en greenguard eftersom att han har haft fång förut. Det är för hans egna bästa, även om han inte förstår det då han inte alls gillade den. Men då kan han få vara ute och det är bättre än att han ska behöva stå ensam i en box varje natt. Sen är det mesta av gräset nertuggat så det är rätt lugnt.
Sen åkte jag till BRS. Borstade lite på Conman innan det var dags att rida. Valde Belle, har tyckt att hon är rolig att rida och sen är det en väldigt fin ponny. Men hon var helt på andra sidan jorden och framåt fanns inte, så det gick inte speciellt bra.
Sen var man ju tvungen att säga hejdå till lilla Cooper. Eftersom att jag har varit så mycket med Jessica så har jag ju automatiskt varit mycket med Coop också så det är tråkigt att han ska åka. Du vet att jag alltid finns här Jessica, det vet du. <3
A och två nyfikna hingstar

19 aug

Samtalet i skolan gick bra, den här terminen är viktig! Fast jag känner mig redan skoltrött, höhö..
Det var meningen att vi skulle åka ifrån Tysslinge vid halv fyra men kom inte iväg förns vid halv fem eftersom att det blev lite strul med transporten. Det slutade med att vi tog bort mellanväggen, det kändes lite si sådär.
Efter en lång och jobbig (kissnödig) resa till underbara Nybygget kom vi äntligen fram och sen gick allt jättefort, medans jag var på toa han mamma skriva alla papper och sen lastade vi och åkte. Arnie var snäll att lasta, han är ju trotsallt inte alls transportvan. Vi stannade några gånger på vägen för att checka läget, och allt gick kanon. Skönt att han var så himla snäll att åka med och tur att det inte gjorde så mycket utan mellanväggen.
Väl framme i Tysslinge igen lastade vi ur och Arnie pratade lite med en minishettis, jättegulligt. Just nu står Arnie inte i sin riktiga box eftersom att alla andra hästar går ute på nätterna, så han fick sällskap av shettisen. Arnie brydde sig knappt att han var på en helt ny plats, han börjde direkt att mumsa på höet. i <3 my ponnie
Imorgon ska jag till Tysslinge tidigt och vara med vid första utsläppet.
långt inlägg, haha. Några bilder också, de vart inte så många bra.

  

19 aug :D

godmorgon. sitter här och äter frukost och skrattar åt alla som börjar skolan idag, höhö.
idag är en stor dag! efter att jag har ätit ska jag börja packa grejer som jag måste ha med när vi hämtar arnie, jag måste även skriva min studieplan eftersom att jag har samtal i skolan halv tre. efter det tar vi upp jessica och vanessa och så åker vi till tysslinge och hämtar transporten. sen mot nybygget! :D
jag kanske skriver mer när jag kommer hem, det beror lite på hur mycket klockan är för det lär bli rätt sent ikväll.


18 aug

stallet hela dagen. har tagit hand om conman och så mycket mer speciellt har det inte hänt. idag var det sista dagen då jag kommer ha så mycket tid för conman, eller ja. jag vet ju inte hur allt ser ut när arnie har åkt tillbaka..
som alla vid dethär laget redan vet så hämtar jag min kära polle imorgon :) men mer om det imorgon så håll utkik!
pussar


17 aug

idag har jag varit i stallet. har borstat på conman och kollade när berit tränade för lars på honom. ringe staffan när jag var i stallet och nu är det bestämmt att vi ska hämta arnie på onsdag em/kväll :D
efter stallet åkte jag till hööks med mamma och jess, köpte transportskydd och lädergrimma. sen direkt till tysslinge där vi hämtade papper på uppstallningsavtal som jag ska skriva på. och efter de åkte vi och hämtade ett paket som innehöll ett regntäcke och ett svettäcke.
det ä bara två dagar kvar! det känns så overkligt, min ponny.

 

16-17 aug

var somsagt i stallet först igår. tog hand om conman och red ist för linn. hade grå, det var riktigt länge sedan jag red honom. helt ok, saknades lite fart.
sen the voice på kvällen, sjukt! åkte in med tjejerna och även några killar. det var bättre än jag hade förväntat mig då jag inte alls var taggad. bra musik som man kunde dansa craaaazy till och galet mkt folk. ja allt var bra till nån jävel kastade en tårgasbomb. vi stog bara nån meter därifrån. alla blev galna, man fick svårt att andas och ögonen bara rann. stackars dom som vart skadade. såg att det stog om det på aftonbladet..

åkte till stallet vid lunch idag. har tagit hand om conman och fixat till honom. fick fyra schabrak till arnie av yvonne och jenny, jättesnällt ju! :D
nu ska jag ringa ett viktigt samtal, vågar jag?

 

14 aug

har varit i stallet hela dagen. skrittade även ut i skogen på conman med berit och aktai.
jessica sover här inatt också!
imorgon är det stallet igen, sen the voice på kvällen. yeah

dressyr

har varit i stallet hela dagen. har tagit hand om conman och på kvällen red jag lektion på banjobus, har saknat att rida honom. han var duktig polle, inte så trött som han varit tidigare. kulkul!
köpte grejerna av mickis, ni ska få se bilder när jag orkar ta kort!

tonight


12 aug

stallet hos bästa conman hela dagen, inget mer speciellt med det!
kul att jag har så mycket att skriva.
mickis hade med sig lite täcken, schabrak och sånt som jag ska köpa av henne till arnie. typ en vecka kvar nu, jag har nog inte fattat att det är sant ännu. snuffe


.


11 aug

idag var jag i stallet en stund. skrittade ut en sväng tsm med berit och aktai, mys. resten av dagen har jag bara tagit hand om conman.
ung08 ikväll, känns inte så lockande när det regnar ute så jag får se hur jag gör. måste tänka på saken..


10 aug

kom nyss hem från stallet. har varit där hela dagen och tagit hand om conman. kollade när berit red och det var jättekul att se hur mycket han har utvecklats! galoppombytena sitter nästan helt nu, duktig häst. conman fick bada idag också, fast idag för att han var svettig.
annars har jag väl bara trallat runt med tjejerna, love ya.

.

ah, trött på dumma ungar som inte vet att det finns nåt som kallas förlångt avstånd. höh

söndag

idag var jag i stallet och jag förstår att ni är förvånade! tog in conman efter tolv och den jäveln hade rullat sig. helt dammig så han fick bada! sen resten av dagen och jag bara fixat och myst massa med pollen. åkte hem innan fem.
nu är mamma in the house igen, skönt!
det har börjat droppa in lite svar på annonsen om medryttare, får se om jag hittar nån bra. eller ska aldrig säga att nån är bra förns dom varit och provridit också.
förresten vill conman fortfarande ha en skötare!

8 aug

även idag har jag varit i stallet hela dagen och tagit hand om conman snuffe <3 så mycket mer har jag inte att skriva..

John ME

tänkte att jag behövde lite extra sömn, för det var ett tag sedan. har kommit in i nån rutin att sitta uppe till tre varje natt. men nu ska jag gå och sova! stallet imorgon :)


har jag nämt att jag älskar killar som sjunger, ggr!

070809

fuck helvete, jag visste att det skulle hända ;'( älskade mads åkte ut hur paradise hotel igår.

aja, har varit i stallet idag. alltid lika mysigt och conman är alltid lika underbar. det har varit sjukt varmt. men jag ska inte klaga, i <3 sommar. jag fick en massa benlindor till arnie som jag tog med mig hem, gulligt.
ska fota täcket jag hämtade igår, det har jag lovat. återkommer snart..
here, täcket är lite brun/grönt och inte så stort som det ser ut på bilden.


6 aug

har varit i stallet hela dagen idag också. kom vid elva, och sen har jag tagit hand om ingen mindre än världens bästa conman, myshäst. jessica var i stallet också, så det var kul!
åkte hem efter sex tror jag. duschade och så sen kom jessica, då gick vi upp i centrum och beställde pizza. medans gick vi och hämtade ut ett packet, nämligen ett täcke till arnie. jättefint, ni ska få se bild nån dag.
ikväll måste jag se paradise hotel, de är så sjukt spännade nu. det kan hända grejer som enligt mig inte får hända, bajs.

.

maaaads!

jag är född i en liten by i ett av världens hörn


stallet

kom till stallet vid tolv och tog in conman direkt, och fixade allt till honom. han är bara för underbar. det känns rätt tomt i privatstallet då jag varit ensam nästan hela tiden. men det är faktiskt riktigt skönt, lite mysigt sådär! gav maten innan jag åkte hem vid halv sex.

nu är allt som vanligt igen, för conman är hemma!

nu har jag varit i stallet. conman hade kommit hem när jag kom, jättekul att se honom! han känns alltid mycket större när han kommer från bete, fast att han inte blivit ngt tjockare om magen. han var inte heller lika skitig som han varit tidigare år så det var skönt. han var precis som gamla vanliga conman, han är bäst! <3
har också berättat för inger om arnie, hon är såklart glad för min skull. men på nått sätt kändes det ändå jobbigt, vet inte varför. men kommer ju trotsallt vara hos conman minst en dag i veckan. det blir nog bra tillslut!
en till skötare behöver conman iaf, det är han värd. så nån som söker sköthäst, skriv till mig så kan jag berätta lite.
otroligt skönt att vara tillbaka i stallet, till brs med världens bästa häst!

nu ska jag duscha, sen ska jag över till grannen och smaka på nån liten godsak dom bakat där hemma (;


hurtful

ska snart åka iväg till stallet, eller ja om några timmar. skriver mer när jag kommer hem!
bjuder på hassle så länge.


imorgon! :D:D<3


lång natt

Gissa om det blev paradise hotel igår? nej. Grannarna kom hit vid 10 och gick inte hem förns 5 imorse, helt sjukt men jag var inte trött.
Idag kommer mormor och morfar hit och firar Jerry som fyllde år för ca två veckor sedan , hörde även att lite av Maddes släkt skulle komma! :)
Nu ska jag nog ta frukost, sitta i massagestolen vi låtat av grannarna och titta på PH.

stockholm!

nu är jag helt hemma, känns skönt. borta bra men hemma bäst, stämmer verkligen.
mamma hämtade ut en klänning jag beställde från halens förut. helt ok, men mormor får sy lite i den så blir det bättre!
jag har inte gjort så mycket. but now ska jag kolla på alla avsnitt av paradise hotel som jag missat medans jag var i norge samtidigt som jag ska äta kantareller, underbart.


1 augusti 2009

är hemma igen, eller i söderhamn. imorgon åker vi hem till stockholm.
igår kväll var vi ute på stan i norge när de va nån konsert och en massa snygga killar!
snart kommer min stora bebis hem och sen är de inte långt kvar till jag ska hämta min lilla bebis. det gillar vi :)

RSS 2.0